Wat is een BitCoin waard? De Bitcoin status in Nederland

Wat is nou precies een Bitcoin? Bitcoin is een is een vorm van elektronisch geld. Een Bitcoin is echter geen echt geld omdat de digitale munt in een virtuele portemonnee wordt bewaard die eigendom van de gebruiker zelf is, en niet van een giro-instelling. Eigenlijk is het dus gewoon een digitaal ruilmiddel.

De virtuele munt heeft in Nederland steeds meer bekendheid gekregen. Met name de koerswisselingen die in de vorige jaren te zien zijn geweest hebben voor flink wat media-aandacht gezorgd. De meeste banken zijn niet erg enthousiast over deze digitale munt, zij waarschuwen voor mogelijke risico’s die de Bitcoin kan mee brengen.

Op dit moment is de kans erg klein dat Bitcoins een wettig en veilig betaalmiddel zal worden. De koers van de Bitcoin is erg onstabiel. De grootse winsten zijn al gemaakt in 2013 toen de Bitcoin zijn grootste waarde had. De Bitcoin had in 2013 een piek bereikt van bijna 900 euro. Sinds de crash die kort daarna plaatsvond is de waarde van de Bitcoin alleen nog maar gedaald.

Op dit moment is een Bitcoin 200 euro waard. Of de waarde van de Bitcoin weer zal stijgen is nog maar de vraag. Als we naar deze grafiek kijken is de kans erg klein. Snel verkopen dus!
BitCoin Waarde Grafiek