Houten tuinmeubelen onderhouden

Houten tuinmeubelen moeten goed onderhouden worden, door goed onderhoud gaan de meubelen langer mee. Of je nu hardhouten tuinmeubelen of zelfs teakhout hebt staan, het is goed om het geheel goed te onderhouden. Ben je nog op zoek naar houten tuinmeubelen, kijk dan goed of ze het FSC-keurmerk dragen.

Het beste kan je houten tuinmeubelen onderhouden door deze regelmatig schoon te maken. Door regelmatig een goede onderhoudsbeurt geven zorgt je voor een lange levensduur. Een doorweekt houten tuinmeubel zal het meeste vuil al vanzelf loslaten, waardoor je daar verder niets aan hoeft te doen. Met een goede harde borstel en een goede houtreiniger kun je vervolgens ook het laatste vuil verwijderen. Gebruik bij het schoonmaken geen hogedrukreiniger, door de harde straal kan je de houten tuinmeubelen flink beschadigen.

Reinig de houten tuinmeubelen altijd goed met een houtreiniger en twee tot drie keer per seizoen even goed behandelen met olie. Voor de winter is een extra behandeling niet overbodig. Heb je teakhouten meubelen dan hoef je deze niet beslist met olie te behandelen.