Hoe maak je de slaapkamer Feng Shui voor de juiste C’hi

De slaapkamer is een van de belangrijkste plekken in huis, door de kamer positief in te richten zal jij en jouw partner zich lekker voelen in de kamer. De kleur in de kamer en de juiste inrichting zorgt voor de juiste C’hi in de kamer. Lees hier een aantal tips die helpen bij de slaapkamer Feng Shui te maken.

Wat is Feng Shui?
Feng Shui betekend letterlijk wind en water is een eeuwen oude Chinese leer. Feng Shui is gebaseerd op de wisselwerking tussen Yin en Yang. Yin betekend massief en onbeweeglijk en Yang betekend licht en actief. De Feng Shui filosofie verteld dat alles en iedereen op de wereld is verbonden met elkaar door een stroom van universele energie. Deze energie wordt C’hi genoemd, C’hi betekend letterlijk levenskracht. Als de C’hi op een optimaal door een kamer beweegt dan zal dit jouw leven op een positieve manier beïnvloeden.

Kleur in de kamer
De juiste kleuren op de muur zijn belangrijk voor de juiste C’hi. Gebruik neutrale kleuren en zorg daarbij voor een goede balans tussen koele en warme kleuren. Te veel koele kleuren geven een naar gevoel en zorgt ervoor dat je moeilijker kan ontspannen.

De deur
De deur in de kamer moet altijd helemaal open kunnen, niets mag de deur blokkeren. Wanneer de deur geblokkeerd wordt kan de energie niet de kamer binnen komen.

Het bed
Het is erg belangrijk dat het bed op de juiste plek staat. Het bed mag niet recht tegenover de deur staan, want dan wordt de doorstroom van de energie geblokkeerd. Het bed moet wel op een plek staan dat je vanaf het bed de deur kan zien.

Het bed mag niet onder een raam geplaatst worden, de energie zal dan door het raam verdwijnen, hierdoor wordt je moe wakker. Het bed moet altijd tegen een muur geplaatst worden en mag dus niet los staan. Plaats het bed niet onder een balken plafond.

Zet aan het hoofdeinde van het bed aan beide kanten een nachtkastje, de nachtkastjes moeten wel identiek zijn. Dezelfde spullen naast het bed zorgen voor een grotere saamhorigheidsgevoel. Plaats geen kastjes of planken boven het bed, deze houden de energie tegen en belemmeren de nachtrust.

Verlichting
Zorg voor zachte verlichting in de kamer, kies ook niet voor maar één lamp, maar maar gebruik van meerdere lichtpunten. Een goed voorbeeld hiervan zijn kaarsen en kaarsen zorgen voor een rustige en romantische sfeer.

Geen elektrische apparatuur
Elektrische apparatuur veroorzaken een elektromagnetisch veld dat niet goed is voor de C’hi. Voor wie niet zonder kan, is het aan te raden om ‘s nachts de apparatuur uit te zetten en af te dekken met een doek. Door het afdekken voorkom je slechte straling.

Nette kamer
Zorg voor een goede inrichting en zorg ervoor dat de kamer netje is. Een opgeruimde kamer geeft meer energie. Alles wat in de kamer staat zal in de weg staan van de C’hi.

The prices are large, particularly when you rescript for the low time and get 20 off.